http://www.vindenergi.dk
Hjem Udskriv side Download English version

 

Afregning - Se vindprocent, spotpriser og balanceomkostninger

Herunder er links til Vindenergi Danmarks afregnede spotpriser, samt en sammenligning med kvartalspuljen. For at sammenlige de to priser er også en vindvægtet spotpris for kvartalet udregnet.

2016

2017


Herunder prognosen for kommende spotprisafregning. Prognosen opdateres løbende og der tages forbehold for ændringer i forhold til den endelige afregningspris.

Forventet spotpris (opdateret 19.04.2017)

Marts 

April  
Vestdanmark
20,10 øre/kWh
17,30 øre/kWh
Østdanmark
20,40 øre/kWh
19,90 øre/kWh

Vindprocent


Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
2017
96123105123Normal
149
113117898174697788101120134

Afregning på kvartalspuljen sammenlignet med den afregnede spotpris


Herunder er link til Vindenergi Danmarks priser for kvartalspuljen, samt en historisk sammenligning med månedernes afregnede spotpriser

Kvartalspulje - afregningspriser


Salg på markedsvilkår

Vindenergi Danmark videresælger elproduktionen fra vindmøller på markedsvilkår. Alle vindmøller skal have en balanceansvarlig, der afsætter den producerede el, inden vindmøllen nettilsluttes.

Vindenergi Danmark tilbyder en lang række elprodukter, baseret på vores mange års erfaring i salg af strøm fra vindmøller. Den varierende pris på spotmarkedet og en konstant udvikling på det nordiske elmarked gør, at vi hele tiden ser på mulighederne for at udbyde produkter, der øger værdien af den strøm, der produceres på de danske vindmøller.

Salget foretages på baggrund af en elsalgskontrakt med vindmølleejeren. Det er desuden en forudsætning, at vindmølleejeren er andelshaver i Vindenergi Danmark. Som andelshaver i Vindenergi Danmark er man medejer, har indflydelse og ret til del i selskabets overskud.

Du kan tilmelde din mølle ved at udfylde denne blanket.


Prissikring af vindmøllens produktion


Hos Vindenergi Danmark er det muligt at prissikre vindmøllernes fremtidige produktion og sikre sig mod de varierende spotpriser, der typiske er lavere i perioder med meget vind. Prissikring foretages via Vindenergi Danmarks Selvbetjeningsportal.

Før man kan prissikre sin vindmølle, er det nødvendigt at underskrive en e-handelsaftale med Vindenergi Danmark. e-Handelsaftalen rekvireres telefonisk eller via mail.

Se endvidere de almindelige betingelser for indgåelse af prissikringer her.

Hvis vindmøllen er ejet af et laug, er det nødvendigt at fremsende en fuldmagt, hvoraf det fremgår, hvem der må prissikre på laugets vegne. Anvend eventuelt denne skabelon i Word-format.

Luk